ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πρόταση της κας Γκιλντίς Μπουρμπούν

Διοργανώστε απόγευμα bowling

Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που μπορείτε να στήσετε εύκολα στο σαλόνι του σπιτιού σας. Πάρτε εφτά με οχτώ πλαστικά μπουκαλάκια και γεμίστε τα με νερό. Τοποθετήστε τα στο πάτωμα τη ένα δίπλα στο άλλο. Έπειτα πάρτε ένα μπαλάκι και προσπαθήστε εναλλάξ, μία εσείς και μία το μικρό σας , να ρίξετε όσο το δυνατόν περισσότερες κορίνες τη φορά. Ορίστε ένα παιχνίδι με 10 γύρους και σε κάθε γύρο ζητήστε από το παιδί σας να μετράει πόσες κορίνες πέφτουν και να τις σημειώνει σε ένα χαρτί. Στο τέλος του παιχνιδιού, νικητής θα είναι αυτός που έχει ρίξει τις περισσότερες.

Αναπαράσταση ενός παιδικού βιβλίου

Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία αγαπούν τα βιβλία και τις ιστορίες. Διαλέξτε ένα βιβλίο μαζί και προσπαθήστε να κάνετε αναπαράσταση της ιστορίας που διαβάζετε δίνοντας κάποιον ρόλο και στο παιδί σας.

Πες μου μια λέξη»

Πείτε μία λέξη στο παιδί σας και ζητήστε του να σας πει μία πρόταση με την λέξη αυτή σε συγκεκριμένο χρόνο. Έπειτα ζητήστε του να σας πει και εσάς μία λέξη για να πείτε και εσείς με τη σειρά σας μία πρόταση. Χρονομετρήστε τον χρόνο που θα κάνετε. Όποιος κάνει πιο γρήγορα σε 20 γύρους, θα είναι ο νικητής.

 Ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

Οι χειροτεχνίες είναι ένα πολύ δημιουργικός τρόπος να κρατήσουμε τα παιδιά μας απασχολημένα. Πλέον διανύουμε τον δεύτερο μήνα της άνοιξης και είναι η ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσουνε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες. Δείτε κάποιες εικόνες που ακολουθούν .

Πρόσφατα σχόλια
    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Ιούν    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930